Blog

Evlerde Ege ve Adeniz Esintisi

İlhamını Ege'nin girintili kıyılarından zeytin ağaçlarından alan, tazelik dolu, mavinin, yeşilin, beyazın ve onlarca toprak tonlarının birbirleriyle dans ettiği, pozitif enerji ve doğallık kokan dekorasyonlar her zaman insana kendini iyi hissettirmeyi başarmıştır.

Admin
28 Apr 2019
1818 Hit

İlhamını Ege’nin girintili kıyılarından zeytin ağaçlarından alan, tazelik dolu, mavinin, yeşilin, beyazın ve onlarca toprak tonlarının birbirleriyle dans ettiği, pozitif enerji ve doğallık kokan dekorasyonlar her zaman insana kendini iyi hissettirmeyi başarmıştır.

Dekorasyon tarzlarını mevsimlere göre bölecek olsak şüphesiz yaz mevsimini Ege ve Akdeniz stili dekorasyonlar temsil ederdi. Feyzini doğadan alan, yeşilin, mavinin, tazelik dolu enerji ve doğallık kokan Ege ve Akdeniz tarzlı dekorasyonlar her zaman insana kendini iyi hissettirmeyi başaran türde dekorasyonlar oldu. Ege ve Akdeniz stili dekorasyonların eb belirgin özelliği yerel bir tarz olmasıdır; tüm dünyada kullanılan tasarım biçimi olmasına rağmen ülkeden ülkeye yerel farklılıklar sergiler Ege Akdeniz tarzı dekorasyonlar.

Mesela taş ocaklarının fazla olduğu, ana doğal malzemenin taş olduğu bölgelerde Akdeniz tarzı evler genellikle taştan yapılan mimarilerdir ve iç mekânlarda da taş mobilya ve aksesuarlar kullanılır.

Ege mimarilerinde ise ormanlık ahşap hâkimiyetini evin içinde de dışında da sürdürür. Renkler de bölgenin doğal yapısında en çok rastlanan renklerden ilham alır.

Ege ve Akdeniz tarzlı dekorasyonlar Konfor ve yalın bir estetik anlayışı benimser. Doğallığın ön planda olduğu bu stilde yer minderleri, doğal malzemelerden imal edilen basit ama estetik mobilyalar, divan tarzı geleneksel oturma grupları en çok kullanılan tasarım unsurlarının başında gelir. Klasik dekorasyonlardaki gibi pürüzsüz bir renk uyumu ya da modern dekorasyonlardaki gibi akıcı bir düzen Pek görülmez ama daha çok beyaz ve mavi renkler tercih edilir.

Bu stil ilhamını doğadan alır ve doğa kusursuz bir simetriyle şekillenmez.

Ege ve Akdeniz tarzlı dekorasyonlar canlı bitkiler, ev ağaçları ve renkli çiçekler, stilin olmazsa olmazlarıdır. İlhamını doğadan alan bu tarz dekorasyonu içine doğayı katar. Ege ve Akdeniz tarzı dekorasyonlarda en çok kullanılan aksesuar büyük ev bitkilerdir.

Bizi Takip Edin! Instagram

Duvar kağıdı
Duvar kağıdı
Duvar kağıdı
Duvar kağıdı
Duvar kağıdı
Duvar kağıdı
Duvar kağıdı
Duvar kağıdı