Blog

Retro Akımı Geri Geldi

Geçmiş zamanlarda kullanılan mobilyaların, eşyaların günümüz ev dekorasyonuna uyarlanmasına Retro ev dekorasyonu denmektedir. Retro dekorasyonlar geleneksel mobilyaların günümüz yaşam tarzımızla harmanlanmasıyla şekillenir.

Admin
09 Jul 2020
2947 Hit

Geçmiş zamanlarda kullanılan mobilyaların, eşyaların günümüz ev dekorasyonuna uyarlanmasına Retro ev dekorasyonu denmektedir. Retro dekorasyonlar geleneksel mobilyaların günümüz yaşam tarzımızla  harmanlanmasıyla şekillenir.

Yazımın devamında hem retro dekorasyon hakkında fikir sahibi olmuşken hem de ilham alacak retro ev dekorasyonu örneklerini de inceleme fırsatı bulacaksınız.

Retro Ev Dekorasyonu Çözümleri

Eski Koltuklar

Geleneksel tasarımlara sahip olan kanepe yada koltuk takımlarınızın üzerindeki kumaşları sökerek günümüz dekorasyonlarında kullanılan kumaşlar ile yeniden kaplayabilirsiniz. Geleneksel koltuk takımlarınızı puflarınızı, yada sallanan sandalyelerinizin tasarımlarını renkli ve trend kumaşlar ile buluşturduğunuzda ortaya çok şık Retro koltuk takımları çıkacaktır.  

Yemek Masası Sandalyeleri

Masa sandalyelerinizin ayaklarını kahverengi boya ile boyayarak üzerine bir kat cila sürebilirsiniz, kusuduktan sonar bir kat daha cila atmanızda fayda vardır, stili retro ama yeni görünümlü olacaklardır. Bu işlemi balkonunuzda yada bahçenizde rahatlıkla kendiniz yapabilirsiniz ama önceden muhakkak ahşap ve kumaş puf kısımları sökün ve boya ve cila yaptığınız analanda bulundurmayın bunun nedeni hem kokusu sinebilir hemde cila lekesi silinmez ve iz bırakır.

Retro Duvarlar

1980’lerde evlerde duvar kağıtları yine çok modaydı ama o zamanın yapıştırıcıları ve kağıt kalitesi günümüzdekinden çok uzaktı, evinizin odalarını tekrar retro desenlerle kaplayarak eşyalarınızla duvarlarınızı bir bütün haline getirebilirsiniz.

Şunuda belirtmek isterim. Retro dekorasyon diğer bir çok dekorasyon tarzları arasında en yaygınlarından biridir ama yine de başka dekorasyon stillerini incelemek isterseniz ev dekorasyonu hakkında Dekoartizan blog yazılarımı takip edebilirsiniz. 

Bizi Takip Edin! Instagram

Duvar kağıdı
Duvar kağıdı
Duvar kağıdı
Duvar kağıdı
Duvar kağıdı
Duvar kağıdı
Duvar kağıdı
Duvar kağıdı